35 kişiye mezar olan Manolya Sitesi davası: MADO’nun ortağı ‘Tutuklama talebi reddedilsin’ diye dilekçe verdi

Manolya Sitesi Davası: Atilla Kanbur Tutuklama Talebini Reddetti

Manolya Sitesi’nde yaşanan depremde yıkılarak 35 kişinin mezarı olan MADO’nun ortağı Atilla Kanbur, davada tutuklanmaya yönelik yakalama emri çıkartılmasının reddedilmesini istedi.

Birgün Gazetesi’nden İsmail Arı’nın haberine göre, binanın yıkımına sebep olduğu iddia edilen MADO’nun ortakları Mehmet Sait Kanbur ve Atilla Kanbur, “bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlamasıyla 22,5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyor.

Bilirkişi raporunda, MADO’nun sahipleri Mehmet Sait Kanbur ve Atilla Kanbur’a ait Tarhanacı Kafe’nin bağımsız duvarlarını kaldırıp ilave kat eklemesi yaptığı ve yıkımda rol oynadığı belirtildi.

Sanıkların ilk rapora itirazları sonucunda, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde görevli 7 akademisyenin hazırladığı yeni bir bilirkişi raporu da benzer sonuçlar içerdi.

Manolya Sitesi’nde annesini enkaz altından kurtaran ancak babası ve kız kardeşini kaybeden avukat Mustafa Müdüroğlu, sanıkların kaçmadan tutuklanmasını talep etti.

 

Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

AKP’li vekil ‘torpil isteğini’ yanlışlıkla paylaşmıştı: İlk sıradan işe alındığı ortaya çıktı!

Eski Tarım ve Orman Bakanı ve AKP Kahramanmaraş milletvekili Vahit Kirişci, yaptığı durum paylaşımında bir muhtardan gelen torpil isteğini paylaşmıştı. Söz konusu ‘torpil isteğinin’ yerini bulduğu ve kişinin ilk sıradan işe alındığı ortaya çıktı.

İki motosiklet kazasında iki sürücü yaralandı

Elazığ’da iki ayrı trafik kazasında iki motosiklet sürücüsü yaralandı. Yaralı sürücüler tedavi altına alındı.

Beş turda da Cumhurbaşkanı seçemediler: Kosova’da seçim yine ertelendi

Kosova, Cumhurbaşkanını hala seçemedi. 9 Şubat’taki genel seçimin ardından bugün beşinci tur yapıldı.

Rusya’dan gece bombardımanı: 149 İHA ile saldırdı

Rusya, Ukrayna’yı gece boyunca 149 insansız hava aracı vurdu.

Rus komutan suikastının şüphelisi gözaltına alındı

Moskova’da Rus komutan Yaroslav Moskalik’in aracı patlatılarak öldürülmesinin ardından bir kişi gözaltına alındı.

Siirt’i sağanak vurdu

Siirt’te gece saatlerinde etkili olan sağanak hayatı felç etti. Sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklar suyla doldu, sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir