2025 DGS ne zaman yapılacak? (ÖSYM DGS başvuru ve sınav takvimi)

2025 DGS Sınav ve Başvuru Tarihi Açıklandı

2025 yılında yapılacak olan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ve başvuru tarihleri, önlisans eğitimini lisans seviyesine yükseltmek isteyen adayların gündeminde. DGS başvuru tarihlerini merak eden adaylar, takvimdeki detayları araştırmaya başladı.

2025 DGS Başvuru Tarihleri

2025 DGS başvuruları 21 Mayıs’ta başlayacak ve 2 Haziran’da sona erecek. Geç başvuru işlemleri ise 13 Haziran’da gerçekleştirilecek.

2025 DGS Sınavı Ne Zaman?

İki yıllık meslek yüksekokulu eğitimini dört yıllık lisans programlarında sürdürmek isteyen adaylar için düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 20 Temmuz’da yapılacak. Sınavın sonuçları ise 11 Eylül’de açıklanacak.

Related Posts

MEB’de üst düzey değişiklik… AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne yeni isim

Millî Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü görevine Doç Dr. Ünal Eryılmaz getirildi.

YKS GÖZETMEN ÜCRETLERİ 2025 NE ZAMAN YATACAK? || ÖSYM sınav görevli ücretleri kaç TL, YKS salon başkanı ücreti ne kadar?

ÖSYM YKS gözetmen ücretleri ne zaman yatacak 2025, gerçekleştirilen YKS sınavı ardından merak konusu oldu. Geçtiğimiz hafta sonu üniversite sınavı 2025 TYT oturumu, AYT ve YDT oturumları gerçekleşti. ÖSYM YKS görevli ücreti ne kadar, ne zaman yatar sorusu sınavda görev alan öğretmenlerin odaklandığı konulardan oldu. Gözetmen, salon başkanı, gözetmen yardımcısı, bina sınav sorumlusu gibi görevlerde bulunanlar ÖSYM sınav görevli ücretleri araştırmalarına hız kazandırdı. Sınav görevli ücretleri de bu sınavlarda yer alan kişilerin hesaplarına belirlenen tarihlerde yatırılıyor. Gözler şimdi ÖSYM görevli ücreti ödeme tutarları ve tarihlerine çevrildi. Peki, ÖSYM sınav görevli ücretleri kaç TL? ÖSYM salon başkanı ücreti ne kadar, YKS görevli ücretleri ne zaman yatacak ? İşte ÖSYM görevli ücretleri 2025!

Ankara’da Yükseköğretim Kongresi’nde kimlik bunalımı masaya yatırıldı: Uluslararası katılımcılar ortak sorunlara dikkat çekti

Ankara’da düzenlenen Uluslararası Yükseköğretim Kongresi, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda üniversitelerin karşı karşıya bulunduğu kimlik krizini çok yönlü biçimde ele aldı. Kongrede, yükseköğretim sisteminin sadece yapısal değil, aynı zamanda zihinsel ve kültürel bir dönüşüme ihtiyaç duyduğu vurgulandı.

Klima nasıl tasarruflu kullanılır? Kimse o ayarı ciddiye almıyor ama klimada tasarrufun püf noktası orada!

Yaz aylarında klima kullanım süresi artınca tasarruflu kullanım yolları da araştırılan hususlar arasında yer almaya başladı. Sıcak havalarla başa çıkmanın yegane yollarından birisi olan klima kullanımı, her ne kadar ferah bir ortama zemin hazırlasa da yanlış kullanım halinde cepleri de yakabilme potansiyeli ile ürkütücü olmaktadır. Peki, klima nasıl tasarruflu kullanılır? Klimayı daha tasarrruflu kullanabilmek için neler yapmak gerekiyor? İşte, o konu hakkında bazı püf noktaları

YKS’de TYT olmadan AYT sınavına girmek mümkün mü? TYT’ye girmeyen AYT’ye girebilir mi?

YKS’de TYT olmadan AYT sınavına girmek mümkün mü sorusu merak ediliyor. YKS sınavında TYT zorunlu mu sorusu, pek çok vatandaşın gündeminde yer alıyor. Peki, AYT zorunlu mu, TYT’ye girmeyen AYT sınavına girebilir mi? İşte, ÖSYM’nin konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamalar

Diyarbakır BİLSEM’in başarısı… Depremden ilhamla dünya finaline

Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), ‘Afet Destek Otomatı’ projesiyle ‘Dünyanın En İyi Okulları Ödülü 2025’te ‘Sağlıklı Yaşamı Destekleme’ kategorisinde ilk 10 finalist arasına girdi. Proje sayesinde, daha önce bilgileri alınan kronik hastalık sahipleri deprem sonrası oluşan koşullarda temel ilaçlarına ulaşabilecek.